0

החורף הקריר גורם לנו לרצות לאכול מאכלים ביתיים וחמים, עדיף כאלה שיתנו לנו מנת חלבון טובה. אחת המנות היותר אהובות בתקופה זו היא חזה עוף בתנור, ולשם כך יש לקנות בתור התחלה חזה עוף המגיע ממותג מוכר שמגדל את העופות שלו בתנאים מבוקרים ובריאים, ללא אנטיביוטיקה. לאחר שקניתם את חזה העוף, ניתן להמשיך אל המתכונים הבאים שיחממו לכם את הבטן בחורף.

מתכון ראשון לחזה עוף בתנור: פשוט וטעים!

מצרכים:

  • 2 חזה עוף  (שלמים או חצויים לפרפר)
  • 2  כפות שמן זית
  • 1  כף דבש
  • 1  כף חרדל דיז’ון
  • 1  כף רוטב סויה
  • 1  כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2  כפית פלפל שחור
  • 1/4  כפית מלח
  • 1/4  כפית אבקת שום
  • ענפי תימין (אופציונלי)

אופן ההכנה:

  1. חממו את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה קטנה ערבבו יחד את שמן הזית, הדבש, החרדל, רוטב הסויה, הפפריקה, פלפל שחור, מלח ואבקת שום.
  3. הניחו את חזות העוף בקערה עם המרינדה ועסו היטב מכל הצדדים.
  4. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה והניחו עליה את חזה העוף.
  5. פזרו מעל את ענפי התימין (אם אתם משתמשים).
  6. צלו בתנור שחומם מראש למשך 30 דקות,או עד שהעוף מבושל לחלוטין (הצבע שלו צריך להיות לבן מבפנים).
  7. הוציאו מהתנור והניחו לעוף לנוח 5 דקות לפני ההגשה.

טיפים:

  • ניתן להוסיף ירקות לתבנית יחד עם העוף, כמו תפוחי אדמה, בטטה, בצל או גזר.
  • ניתן להחליף את התבלינים לפי הטעם האישי.
  • ניתן להגיש את העוף עם אורז, פסטה או פירה.

מתכון שני: חזה עוף בתנור עם ירקות צלויים:

מצרכים:

  • 2  חזה עוף (שלמים או חצויים לפרפר)
  • 1  כף שמן זית
  • 1/2  כפית מלח
  • 1/4  כפית פלפל שחור
  • 1/2  כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4  כפית אבקת שום
  • 1/4  כפית כמון
  • 1/4  כוס מים
  • 1/2  כוס ירקות חתוכים (כמו גזר, ברוקולי, פלפלים, בצל)

אופן ההכנה:

  1. חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה קטנה ערבבו יחד את שמן הזית, המלח, פלפל שחור, פפריקה, אבקת שום וכמון.
  3. הניחו את חזה העוף בקערה עם התבלינים ועסו היטב מכל הצדדים.
  4. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה והניחו עליה את חזה העוף.
  5. הוסיפו את הירקות החתוכים לתבנית.
  6. שפכו את המים לתבנית.
  7. צלו בתנור שחומם מראש למשך 25-30 דקות,או עד שהעוף מבושל לחלוטין והירקות רכים.
  8. הוציאו מהתנור והניחו לעוף לנוח 5 דקות לפני ההגשה.

טיפים:

  • ניתן להוסיף עוד ירקות לפי הטעם האישי.
  • ניתן להחליף את התבלינים לפי הטעם האישי.
  • ניתן להגיש את העוף עם אורז, פסטה או פירה.

בתיאבון!

קרדיט לתמונה Freepik


Like it? Share with your friends!

0
שיווקי תוכן